Kalmte en balans

Wist je dat bij een groot deel van de mensen die met fysieke klachten bij de dokter komen de uiteindelijke, achterliggende oorzaak een of andere vorm van stress of onbalans in hun leven is? De klachten zijn uiteraard echt en medicijnen kunnen helpen om de symptomen te verminderen, maar in veel gevallen ligt de echte oplossing in het veranderen van je denken en daarmee je gedrag om weer helemaal gezond te kunnen functioneren.

Je dagelijks leven wordt een stuk prettiger als je vanuit kalmte en balans start. Dat je het gevoel hebt achter het stuur te zitten in plaats van op de achterbank heen en weer geslingerd te worden. Als er onderweg dan obstakels zijn of de route niet makkelijk te vinden is, ben jiij degene die stuurt en keuzes maakt en de regie hebt. Kalmte begint in jezelf en hoef je niet af te laten hangen van je omgeving of de situatie waar je in zit.

Stress en overleven

Het kan zomaar gebeuren dat je door de hectiek en de waan van de dag vooral in overlevingsmodus staat. Voor je het weet is er weer een dag, een week of een maand voorbij waarbij je vooral aan het overleven bent en niet het gevoel hebt gehad echt te leven. Je hebt weinig marge bij wat je doet en zonder dat je het doorhebt sta je lang achter elkaar bloot aan stress. Je voelt je daardoor niet rustig en ontspannen en je leeft niet meer vanuit balans. Omdat je geest en je lichaam zo nauw verbonden zijn, voel je het ook in je lichaam, hoofdpijn, last van je darmen enzovoort…

Thema’s als ‘Vitaliteit’ en ‘Health & Well-being’ staan hoog op de agenda van veel organisaties. Recent onderzoek van TNO laat zien dat de kosten voor werkstress gerelateerd verzuim zo’n € 2,8 miljard per jaar zijn. 1,3 miljoen werknemers in Nederland hebben burn-outklachten. De kosten voor verzuim stijgen jaarlijks en volgens hetzelfde onderzoek geeft 45% van de mensen aan dat er aanvullende maatregelen tegen werkstress nodig zijn.

Dit is de reden dat wij als Phroneo bestaan en werken vanuit een integrale en preventieve aanpak om organisaties te helpen om met gezonde mensen, geweldige resultaten te behalen. Een goed plan en een goede aanpak hiervoor is in onze ogen erg belangrijk.

Hoe is het met jouw wagen?

We gebruiken graag de auto als metafoor voor wie je bent en hoe je leven eruit ziet. Wat voor soort wagen ben je? Een snelle sportauto of een glimmende oldtimer in perfecte staat? Heb je last van roest of een deuk opgelopen? Staat de navigatie duidelijk ingesteld of rijd je maar wat in het rond? Tank je de juiste brandstof? Zorg je voor regelmatig onderhoud? Is je auto fris en schoon of ligt er stinkende troep in de kofferbak? Hoe communiceer je met de buitenwereld? Zien mensen aan je richtingaanwijzers wat je van plan bent of scheur je wild toeterend in het rond?

Doe een APK

Om stress en onbalans te lijf te gaan, helpen we je om tijd en ruimte te maken voor wat er echt toe doet. We doen dit door praktische tools en manieren om slimmer te werken zoals: het organiseren van je taken, het beter omgaan met informatie, het nemen van goede beslissingen, slim e-mailbeheer en effectief vergaderen en samenwerken. Maar hier blijft het niet bij. Dit is slechts een deel van de oplossing.

We helpen je ook door training en coaching op het gebied van leefstijl en vitaliteit. Aan de hand van onze unieke APK/vitaliteitscheck helpen we je aan de hand van 8 gebieden – met de auto als metafoor – om te bepalen waar jij de meeste winst kunt behalen en helpen we je om dat ook te realiseren. Deze gebieden zijn onder andere de carrosserie, brandstof, richtingaanwijzers en de bestuurder. Je denken en je ‘mindset’ staan hierbij centraal omdat dit de basis is van je gedrag. Daarom heet ons bedrijf Phroneo wat ‘je mindset’ betekent.

Onze unieke combinatie

Op deze manier combineren we persoonlijke effectiviteit en preventieve zorg met elkaar zodat jij en je team alle middelen hebben die nodig zijn om optimaal te kunnen functioneren. Zo werk jij als kalme professional en bouw je gezamenlijk aan een kalme organisatie. Of om in auto termen te blijven: zo blijft jouw auto in topconditie waar je met plezier in rijdt!

We helpen je als partner die naast jouw organisatie staat om uitval door stress en chronische klachten te verminderen. Veel kennis en tools hebben we zelf in huis. Daarnaast werken we samen met een aantal partners en specialisten. We helpen je om een integraal ‘vitaliteitsplan’ te maken en praktisch uit te voeren. Het startpunt van zo’n traject is onze APK om te bepalen waar de organisatie en de medewerkers staan en waar welke actie nodig is. Vervolgens helpen we door een op maat gemaakt programma van coaching en training om daadwerkelijk resultaat te boeken.

Aan de slag voor jezelf en je team? Bel ons op 085-2460358 voor een afspraak of neem via dit formulier contact op.